OPETTAJAT


alli_ymAllin päälajit sirkuksessa ovat notkeusakrobatia, lattia-akrobatia, vanne ja vertikaalikangas. Hänellä on päälajiensa erityisosaamisen lisäksi laajasti tietoa ja osaamista muiden sirkuslajien harjoittelusta. Alli on ohjaajana rauhallinen ja asiantunteva. Alli harjoittelee ja esiintyy lisäksi Titaanien esiintyvässä ryhmässä. Esiintymiskokemusta on kertynyt useilta keikoilta Suomesta ja ulkomailta.

Aleksanteri on ohjaajana kannustava, rento ja reilu, tosin myös hieman vaativa. Liikunnan ilo ja itsensä kehittäminen turvallisesti ovat tärkeitä teemoja hänen tunneillaan. Hän on harrastanut telinevoimistelua, sekä toiminut myös telinevoimisteluvalmentajana. Telinevoimistelu ja trikkaus ovat antaneet hänelle laajan osaamisen lattia-akrobatiassa. Aleksanteri aloittaa opiskelut Oulun yliopistossa konetekniikan parissa.

aanniina_ympAnniina on harrastanut sirkusta Oulun Tähtisirkuksessa vuodesta 2008 lähtien. Anniinan vahvuuksia ohjaajana on monipuolinen sirkuslajien osaaminen, erityisesti kangas, diabolo ja ryhmä-akrobatiatekniikan hallinta. Tunneilla hikoillaan, ja tavoitteena on, että oppilaat löytävät liikunnan ilon sirkuksen ja onnistumisen kokemuksien kautta.

Esiintymiskokemusta on kertynyt lukuisista tapahtumista eri puolelta Suomea. Sirkuksen lisäksi Anniina harrastaa monipuolista liikuntaa ja hänen haaveena lukion jälkeen on työskennellä liikunnan parissa ammatikseen. Anniina on Oulun Tähtisirkuksen hallituksen jäsen.

Henna on harrastanut sirkusta nuoruudessaan Oulun Tähtisirkuksella ja joukkuevoimistelua Oulun Naisvoimistelijoissa. Hän on valmistunut Lahden sirkusartistikoulutuksesta SaSakista keväällä 2017. Päälajeinaan Henna on opiskellut vanteita ja rengastrapetsia, mutta hänellä on lisäksi laaja osaaminen kattavasti eri sirkuslajeista, esimerkiksi käsilläseisonnasta.

Ohjaajana Henna on kannustava, mutta haastaa oppilaitaan asettamalla tavoitteita. Tärkeää hänen tunneillaan on hyvä fiilis ja ryhmähenki.

iisa_ympIisa löysi sirkuksen pariin aikuisiällä. Hän on aktiivisen harjoittelun kautta kehittynyt vauhdilla omikseen kokemissa lajeissa. Ilma-akrobatia, etenkin renkaalla ja kankaalla sekä notkeusakrobatia ovat lajit, joihin Iisan suurin intohimo on kohdistunut.
Koulutukseltaan Iisa on lastentarhaopettaja. Varhaiskasvatuksen ja kasvatuspsykologian maisteriopintojen myötä hänellä on myös valmiuksia ohjata aikuisia. Sivuaineena opinnoissaan hän on lukenut erityispedagogiikkaa ja lasten kulttuurisia ympäristöjä.
Iisa hyödyntää omassa ohjaamisessa vahvaa pedagogista osaamistaan. Hänelle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys ja liikunnan ilo sekä lapsi-/oppilaslähtöisyys.

”Pyrin kehittämään lasten omaa motivaatiota lajiin ja mahdollistamaan kaikille onnistumisen kokemuksia. Pienten lasten kohdalla painotan leikin avulla oppimista sekä kaverisuhteiden tärkeyttä.”

Iisa harrastaa myös tankotanssia, jota voi mahdollisuuksien mukaan päästä kokeilemaan hänen tunneillaan.

ajenny_ympJenny aloitti sirkusharrastuksensa Tampereen Sorin Sirkuksessa 90-luvun lopulla. Hänellä on kokemusta lukuisista esiintymisistä sekä Suomessa että ulkomailla. Jenny on sirkusesiintyjänä ja -ohjaajana moniosaaja. Pitkän ja monipuolisen sirkustaustansa ansioista hän hallitsee kaikki sirkuksessa opetettavien lajien perusteet ja monissa myös jatkotason. Esiintymisiä Jennylle on kertynyt mm. jalkajongleerauksessa, paritrapetsilla ja kankaalla, ryhmä-akrobatiassa sekä vanteella.

Ohjaajakoulutusta Jenny on saanut Sorin Sirkuksessa järjestetyllä ohjaajakurssilla 2000-luvun alussa. Hän on myös opiskellut 25 opintopistettä kasvatustieteen perusopintoja Lapin yliopistossa. Oulun Tähtisirkuksessa Jenny ohjaa esiintyvien ryhmän oppilaita sekä satunnaisesti muita ryhmiä. Ohjaajana Jenny on avoin ja reilu sekä pyrkii kuuntelemaan ja huomioimaan oppilaidensa ideoita. Hänen päätavoitteensa on saada oppilaat motivoitumaan ja löytämään sisäisen innon harjoittelulle. Ja kun hän näkee niin käyvän on hän pakahtua ilosta.

Jukka on harjoitellut kamppailulajeja yli 20 vuotta ja ohessa harrastanut mm. parkouria, joogaa ja ultimatea. Parkourin kautta Jukka ajautui testaamaan myös sirkusta Jyväskylän sirkuskoululla, ja on vuodesta 2014 alkaen viettänyt paljon aikaa sirkuslajien parissa, erityisesti pariakrobatiaa ja lattia-akrobatiaa harjoitellen. Akrojooga tuli nopeasti mukaan tukemaan pariakrobatiaa ja onkin nykyään Jukan ykköslaji.

amikko_ympMikko aloitti sirkusharrastuksen Oulun Tähtisirkuksessa vuonna 2008. Hänellä on osaamista erityisesti pallojonglöörauksesta, diabolosta ja lattia-akrobatiasta. Esiintymiskokemusta hänellä on useilta keikoilta ympäri Suomea. Mikko on vaativa, mutta positiivinen ja erilaiset ihmiset hyvin huomioon ottava ohjaaja.

”Ohjaajana tavoitteenani on, että oppilaani oppivat uusia asioita, kokevat onnistumisen kokemuksia, heillä on mukavaa ja turvallinen olo tunneilla.”

aminttu_ympMinttu aloitti sirkusharrastuksen Oulun Tähtisirkuksella vuonna 2009. Hänen päälajinsa sirkuksessa ovat notkeus, lattia-akrobatia ja staattinen trapetsi. Ohjaajana Minttu on innostava ja positiivinen. Esiintymiskokemusta on kertynyt useilta keikoilta Suomesta ja ulkomailta. Minttu on Oulun Tähtisirkuksen hallituksen jäsen.

ymp_aninaNina valmistui Turun taideakatemian esittävän taiteen linjalta sirkusalalle vuonna 2015. Sirkuksessa hänen päälajeinaan ovat ilma-akrobatia, cyr-vanne ja klovneria. Oulun Tähtisirkuksella Nina on opettanut Titaanien esiintyvää ryhmää, ja useita lasten ja aikuisten ryhmiä vuodesta 2015 alkaen. Nina on ohjaajana kannustava, ja pitää ohjauksessaan erityisesti tärkeänä ilmaisua ja yksityiskohtia.

aroni_ympRoni aloitti sirkuksen Oulun Tähtisirkuksella vuonna 2008. Hänen päälajinsa sirkuksessa ovat yksipyöräinen, jongleeraus ja akrobatia. Roni on ohjaajana kannustava ja hän pyrkii tuomaan ryhmäläisille sirkuksen kautta onnistumisen iloa ja liikunnan riemua. Roni on Oulun Tähtisirkuksen hallituksen jäsen. Hänelle on kertynyt vuosien saatossa esiintymiskokemusta useilta keikoilta ympäri Suomea. Roni opiskelee Kempeleen lukiossa, ja harrastaa sirkuksen ohella monipuolisesti myös muuta liikuntaa.

aroosa_ympRoosa aloitti sirkusharrastuksen Oulun Tähtisirkuksella vuonna 2008. Hänen vahvuutenaan on hyvä lajien perusosaaminen, mutta erityisesti pari- ja pyramidiakrobatia sekä rengastrapetsi. Roosa on ohjaajana lapsilähtöinen, kannustava ja turvallinen. Roosa harjoittelee ja esiintyy Titaanien esiintyvässä ryhmässä. Esiintymiskokemusta on kertynyt useilta keikoilta Suomesta ja ulkomailta. Roosa opiskelee päätoimisesti kemiaa Oulun yliopistossa ja harrastaa myös kuntosalia ja koiran kanssa lenkkeilyä.

“Ohjaajana otan huomioon oppilaiden toiveet tuntien sisällöissä. Tunneilla harjoitellaan paljon jokaisen omia kiinnostuksenkohteita ja pidetään hauskaa unohtamatta kuitenkaan tehokasta harjoittelua.”

asonja_ympSonja on ohjaajana lapsilähtöinen, kannustava ja mukautuva. Vuosien harrastamisen kautta useat sirkuslajit ovat tulleet tutuiksi, mutta erityisesti häntä kiinnostaa pari- ja ryhmäakrobatia. Ohjaajana Sonjan vahvuutena on luovuus, mukautuvuus ja kyky toimia eri ikäisten lasten kanssa. Sonja opiskelee parhaillaan luokanopettajaksi Oulun yliopistossa.

tiina_ympEnnen sirkuskärpäsen puraisua Tiina harrasti vuosina 2000-2011 intensiivisesti akrobaattista kilpaurheilua, cheerleadingia. Kilpacheerleadingin saralla Tiina osallistui niin kotimaisiin kuin Euroopan sisäisiin kilpailuihin, joista kirkkaimpina mitaileinaan hän saavutti SM-kultaa ja EM-hopeaa. Jo cheerleadingin parissa Tiina aloitteli ohjaamista ja osallistui erilaisiin Suomen Cheerleadingliiton ohjaajakoulutuksiin.

Sirkusharjoittelun Tiina aloitti vuonna 2009 Oulun Tähtisirkuksella. Tiinan vahvuuksia ovat pariakrobatia, pyramidit, vanteet ja tanssillisuus. Tiina opiskelee Oulun Yliopistossa musiikinopettajaksi ja opinnoistaan hän hyödyntää sirkustunneillaan musikaalisuuttaan, pedagogista osaamistaan ja taiteen sekä taidekasvatuksen opintojaan. Sirkusopettajana Tiina on järjestelmällinen ja nnokas ryhmäakrobatian ja synkronaationumeroiden ohjaaja, mutta korostaa opetuksessaan hyvän ryhmähengen sekä rennon ilmapiirin tärkeyttä. Tähtisirkuksella hän opettaa sekä lasten että aikuisten ryhmiä. Oulun Tähtisirkuksen hallituksessa Tiina on ollut mukana vuodesta 2013 alkaen. Sirkuslajien lisäksi  hän harrastaa musiikkia, lindy hop -paritanssia, käsitöitä sekä hiustenlaittoa.

ymp_auotiUoti aloitti sirkusuransa 90-luvun puolivälissä Kajaanilaisessa JoPi-sirkuksessa. Vuosien saatossa kokemusta on tullut laajalti erilaisista sirkuslajeista, tanssista ja teatterista. Oppia sirkustekemiseen hän on hakenut sirkusopettajilta, kuten Matti Harjulta ja Petra Mäeltä, ja mm. Kööpenhaminan The Commedia Schoolista (6kk opinnot), SNSL:n ohjaajakoulutuksesta (osa 1/3) ja suorittamalla Cirque du Soleilin Social Circus Basic Training -koulutuksen osat I ja II. Koulutukseltaan Uoti on fysioterapeutti (AMK).

Uoti on Oulun Tähtisirkuksen hallituksen puheenjohtaja ja toimii lisäksi useiden lasten ja aikuisten ryhmien ohjaajana. Hänellä on laaja sirkuslajien perustekniikoiden hallinta, ja erityisosaamista lisäksi lattia-akrobatiasta, jongleerauksesta ja yksipyöräilystä. Ohjaajana Uoti on innostava, reilu ja ihmisläheinen.