ILMOITTAUTUMINEN (SYYSLUKUKAUSI)

kangas2

Tervetuloa mukaan harrastamaan! Voit ilmoittautua syyslukukaudelle 2023 alla olevalla kaavakkeella. Syyslukukausi alkoi 14.8.2023 ja päättyy jouluesityksiin, jotka ajoittuvat välille 16. – 21.12.2023. Luethan ennen ilmoittautumista ohjeet ryhmän valintaan.

Hinnat

Katso syyslukukauden lukukausimaksujen summat täältä. Huomioi, että hinnat ovat osallistujakohtaisia lukuunottamatta perhesirkuksia, joissa lukukausimaksut ovat perhekohtaisia.

Peruutukset

Varaamme ryhmäpaikkoja ilmoittautumisten perusteella, ja siksi on tärkeää, että perut paikkasi jos et pysty osallistumaan ryhmään. Voit perua paikan maksutta viikon sisällä lukukauden ensimmäisestä harjoituskerrasta. Jos ilmoittaudut mukaan myöhemmin, voit perua paikan maksutta viikon sisällä ilmoittautumista seuraavasta harrastuskerrasta. Jos perut paikan tätä myöhemmin, veloitamme 50% – 100% lukukausimaksusta.

Kurssien toteutuminen varmistuu sitten, kun vähintään seitsemän henkilöä on ilmoittautunut kurssille. Jos ilmoittautuneita on tätä vähemmän, kurssi perutaan ja siitä ilmoitetaan sähköpostitse.

Ohjeet ryhmän valintaan

Vanhempi ja lapsi ryhmissä kaikki osallistujat ovat aktiivisia toimijoita. Perheryhmien alaikäraja on 2020-syntyneissä ja 2018-2020 syntyneiden ryhmiä ovat maanantain Komeetat ja tiistain Pyrstötähdet. Hieman vanhemmille eli vuosina 2016-2018 syntyneille on tarjolla keskiviikon Tähdenlennot-ryhmä ja perheenä harrastaville isommille eli 2016 tai sitä ennen syntyneille on suunnattu tiistain Tähtipölyt-ryhmä.

Ilman vanhempia harjoittelemaan kokoontuvat leikkisirkusryhmät on suunnattu 2016-2018 syntyneille. Näitä ryhmiä on tällä hetkellä tarjolla maanantaisin Astronautit ja keskiviikkoisin Asteroidit. Uusia ryhmiä on myös mahdollista järjestää, mikäli nämä kaksi ryhmää täyttyvät. Voit siis myös ilmoittautumisessasi toivoa ryhmää eri päivälle, mikäli nämä päivät eivät sovi.

Sirkusharrastus aloitetaan Oulun Tähtisirkuksella tällä kaudella aina ns. monilajiryhmästä, eli ryhmästä, jossa harjoitellaan sirkuksen eri lajeja monipuolisesti aina jongleerauksesta ja tasapainoilusta akrobaattisiin taitoihin. Lukujärjestyksessä on 1.-3. luokkalaisille aloitteleville ensisijaisesti tarjolla keskiviikon Pisarat ja 3.-6. luokkalaisille torstain Auringot. Mikäli nämä eivät aikatausyistä sovi, on myös keskiviikon Raketit-ryhmään (1.-3. lk) maanantain Planeetat-ryhmään (3.-6. lk) mahdollista ottaa muutamia uusia harrastajia vielä mukaan. Yläkouluikäiset aloittelevat voivat ilmoittautua ryhmiin Tornadot tai Revontulet, ja vaikka nämä ovatkin jo jatkoryhmiä, pyritään uudet harrastajat ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin.

Aikuisille on tarjolla akrobatiapainotteisia ryhmiä, joiden sisältöihin voit tutustua opetuksen sisällöt -sivulla. Ilma-akrobatian ryhmästä on tarjolla kokonaan uusi alkeisryhmä Riippujat (To), mutta notkeus- ja lattia-akrobatian ryhmiin otetaan uusia oppilaita mukaan vanhojen harrastajien sekaan. Uudet harrastajat otetaan opetuksessa huomioon ja sisältöjä skaalataan sopimaan niin aloittelijoille kuin pidemmälle ehtineille.

Tulevalla kaudella kaikki aikuisten ilma-akrobatiaa jo harrastaneet yhdistyvät yhdeksi ryhmäksi: Rimpuilijat (Ma), ja opetuksessa otetaan eri tasoiset harrastajat huomioon mahdollisimman hyvin. Ohjaajana toimii Hennan lisäksi vaihtuvat opettajat, ja täten opetukseen saadaan toisaalta jatkuvuutta, mutta myös monipuolisuutta ja lajien spesifimpää osaamista.

Perheryhmissä vaihtuvuus on melko suurta ja ryhmiä on lähes mahdotonta pitää samoina kauden vaihtuessa. Voit siis vapaasti valita lapsesi iän mukaan teille parhaiten sopivan ryhmän nuorimman lapsen ikää noudattaen.

Leikkiryhmiin ovat tällä kaudella tervetulleita 2018-2016 syntyneet lapset. Toivomme, että valitset mahdollisuuksien mukaan saman ryhmän kuin viime vuonna, jotta ryhmät säilyisivät edes osittain samoina, vaikka uusia lapsia tuleekin mukaan.

Ekaluokkalaiset eli 2016 syntyneet voivat valita haluavatko vielä jatkaa leikkisirkusryhmässä vai siirtyä leikkisirkuksesta siirtyville suunnattuun Raketit-ryhmään keskiviikkoisin. Myös 1.-3 luokkalaisille suunnattu alkeisryhmä Pisarat maanantaisin ja ilma-akrobatian lajiryhmä Uusikuut perjantaisin ovat hyviä vaihtoehtoja.

Toivomme, että alkeis- ja jatkoryhmissä harrastaneet jatkaisivat pääsääntöisesti samoissa ryhmissä kuin viime kaudella. Mikäli ryhmävalinnassa on kuitenkin jotain mietittävää, voitte kirjoittaa tästä ilmoittautumiskaavakkeen Muuta-kohdassa tai sähköpostitse, niin osaamme katsoa asiaa tarkemmin. Kausien välillä ryhmiä pitää jonkin verran yhdistellä, kun harrastajia väistämättä tippuu matkasta pois.

Novat-ryhmässä harrastaneille suunnittelemme yhdistymistä Planeetat-ryhmään. Harjoitusaika on aiemmasta tiedosta poiketen keskiviikkoisin klo 18 – 19.30, ja täten suunnilleen yhtä pitkään harrastaneet lapset yhdistyisivät yhdeksi ryhmäksi. Mikäli keskiviikon aika ei kuitenkaan sovi, voi Novat-ryhmästä siirtyä myös iän mukaisesti Raketit (1.-3- lk), Tornadot (4.-7. lk) tai Revontulet (6.-9. lk) ryhmiin.

Galaksit-ryhmässä harrastaneille suosittelemme siirtymistä joko Revontulet-ryhmään tai esiintyvään ryhmään Minotaurit. Revontulet on sopiva niille, jotka haluavat pitää harrastuksen kevyenä ja harjoitukset ovat kerran viikossa. Minotaurien esiintyvä ryhmä taas sopii niille, ketkä haluavat sitoutua käymään treeneissä kaksi kertaa viikossa tunnollisesti ja etenkin haluavat esiintyä erilaisissa tapahtumissa myös sirkuksen ja treeniaikojen ulkopuolella. Galakseista siirtyminen sopivaan lajiryhmään (ilma-akrobatiassa Puolikuut tai Kuunsirpit) tai sopivaan aikuisten ryhmään, esim Notkulat (notkeusakrobatia), Jouhevat (lattia-akrobatia) tai Riippujat (ilma-akrobatia) on myös mahdollista.

Uusikuut-ryhmään perjantaisin ovat tervetulleita jo alkeisrymissä, leikkisirkusryhmissä tai muissa sirkusryhmissä harrastaneet lapset, sekä ilma-akrobatian kesäkurssin 2023 käyneet lapset.

Sateenkaaret-ryhmässä harrastaneet yhdistyvät Kuunsirpit-ryhmään, tai opettajan erityisestä suosituksesta siirtyminen Puolikuut-ryhmään voi olla mahdollista.

Ilma-akrobatian ryhmissä Kuunsirpit ja Täysikuut jatkavat pääsääntöisesti samat lapset kuin edellisellä kaudella siten, että harrastamista jatketaan samana päivänä järjestettävässä ryhmässä, mutta ryhmän nimi “päivittyy” kuun vaiheiden mukaisesti. Näin ollen keväällä 2023 harrastaneet jatkavat ryhmissä seuraavalla tavalla:

Kevät 2023 Syksy 2023
Uusikuut ma klo 18-19.30 → Kuunsirpit ma klo 16.30-18.00
Kuunsirpit ti 18-30-20 → Puolikuut ti 18.30-20
Täysikuut ma ja to 18.30-20 → Täysikuut ma 18.00-19.30 ja to 18.30-20
Sateenkaaret pe 17-18.30 → Kuunsirpit ma klo 16.30-18.00

Jatkavat oppilaat voivat hakea ilmoittautumisen kautta myös mukaan esiintyviin ryhmiin. Ryhmiin osallistuminen edellyttää huomattavaa sitoutumista treeneissä käymiseen, esitysten tekemiseen ja keikkailuun säännöllisten treeniaikojen ulkopuolella. Esiintyvät ryhmät soveltuvat harrastajille, joille sirkus on ensisijainen harrastus. Lisäksi esiintyville ryhmille järjestetään mahdollisuuksien mukaan vierailevien spesialisti-ohjaajien tunteja ja mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin ym.

Minotaurien esiintyvä ryhmä on monipuolinen lasten ja nuorten ryhmä, jossa motivaatio sirkusesitysten tekemiseen ja sirkustaitojen kartuttamiseen on tärkein kriteeri olla mukana. Ryhmään osallistuminen edellyttää aiempaa sirkuskokemusta. Jokainen osallistuja harjoittelee omalla tasollaan. Minotaureissa harjoitellaan sekä yhteisiä lajeja, että erikoistutaan omiin sirkuslajeihin.

Kentaurien esiintyvä ryhmä on nuorten ja aikuisten ryhmä, jossa harjoittelee kokeneita sirkusharrastajia ja sirkuksen puoliammattilaisia. Ryhmään osallistuminen edellyttää vuosien sirkuskokemusta, huomattavaa oma-aloitteisuutta ja sitoutuneisuutta.

Perustamme myös uusia ryhmiä ilmoittautumisten perusteella. Esimerkiksi tasapainon, jongleerauksen, hyppynarun tai vanteen lajiryhmät ovat todennäköisesti mahdollisia järjestää, jos halukkaita osallistujia on riittävästi (vähintään 7). Voit ilmoittaa halukkuutesi osallistua uusiin lajiryhmiin valitsemalla ilmoittautumisessasi ryhmän ”Muu ryhmätoive”.

Oppilaan nimi:
Syntymävuosi:
Huoltajan nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Muuta:
Ilmoittaudun kurssille:
+ ryhmä
Ilmoittaudun lisäksi leirille:
+ ryhmä
Ilmoittaudun lisäksi leirille:
+ ryhmä
Ilmoittaudun lisäksi leirille:
Ilmoittautuneesta saa ottaa kuvia (esitykset, harjoitukset), ja kuvia voidaan käyttää esim. sirkuksen julisteissa.
Liityn sirkuksen jäseneksi tai olen jo jäsen (jäsenmaksu on 5€). Hyväksyn, että ilmoittautumisessa annetut tiedot kerätään jäsenrekisteriin, ja olen tutustunut tietosuojaselosteeseen

Mikä eläin? Komeat sarvet. Se on iso. Elää Suomen metsissä. Ei ole poro eikä peura.