OPETTAJAT


Henna on harrastanut sirkusta nuoruudessaan Oulun Tähtisirkuksella ja joukkuevoimistelua Oulun Naisvoimistelijoissa. Hän on valmistunut Lahden sirkusartistikoulutuksesta SaSakista keväällä 2017. Päälajeinaan Henna on opiskellut vanteita ja rengastrapetsia, mutta hänellä on lisäksi laaja osaaminen kattavasti eri sirkuslajeista, esimerkiksi käsilläseisonnasta.

Ohjaajana Henna on kannustava, mutta haastaa oppilaitaan asettamalla tavoitteita. Tärkeää hänen tunneillaan on hyvä fiilis ja ryhmähenki.

Kat (FIN) & Jared (AUS) ovat esiintyviä sirkustaiteilijoita, jotka ovat erikoistuneet pariakrobatiaan, käsinseisontaan ja vertikaaliköyteen. He valmistuivat Madridista sirkuskoulu Carampasta keväällä 2019 ja ovat Oulussa kehittämässä taiken apurahalla nykysirkusteosta, opettaen samalla pari- ja ilma-akrobatiaa Oulun Tähtisirkuksella. Heidän erikoisalaansa ovat kaikenlaiset dynaamiset heitot. Ennen sirkuskoulua Kata opetti Oulun Tähtisirkuksella akrojoogaa käytyään AcroYoga Montreal ja Hanuman Acrobatic Yoga -ohjaajakoulutukset.
Aiemmin Kata on valmistunut Oulussa luokan – ja musiikinopettajaksi 2015, ja tämä duo ottaakin pedagogian ja yksilöllisen opetuksen erittäin tosissaan, yhdistäen elementtejä lattia-akrobatiasta, tanssista, teatterista, akrojoogasta, pariakrobatiasta ja luovasta liikkeestä.
“We like to breathe deep and fly high!”


Uoti aloitti sirkusuransa 90-luvun puolivälissä Kajaanilaisessa JoPi-sirkuksessa. Vuosien saatossa kokemusta on tullut laajalti erilaisista sirkuslajeista, tanssista ja teatterista. Oppia sirkustekemiseen hän on hakenut sirkusopettajilta, kuten Matti Harjulta ja Petra Mäeltä, ja mm. Kööpenhaminan The Commedia Schoolista (6kk opinnot), SNSL:n ohjaajakoulutuksesta (osa 1/3) ja suorittamalla Cirque du Soleilin Social Circus Basic Training -koulutuksen osat I ja II. Koulutukseltaan Uoti on fysioterapeutti (AMK).

Uoti on Oulun Tähtisirkuksen hallituksen puheenjohtaja ja toimii useiden lasten ja aikuisten ryhmien ohjaajana. Hänellä on laaja sirkuslajien perustekniikoiden hallinta, ja erityisosaamista lisäksi lattia-akrobatiasta, jongleerauksesta ja yksipyöräilystä. Ohjaajana Uoti on innostava, reilu ja ihmisläheinen.

Ronja on harrastanut sirkusta vuodesta 2010. Ronja on esiintyvässä ryhmässä ja on sirkuksella apuohjaajana. Ronjan päälaji on rengastrapetsi.

aminttu_ympMinttu aloitti sirkusharrastuksen Oulun Tähtisirkuksella vuonna 2009. Hänen päälajinsa sirkuksessa ovat notkeus, lattia-akrobatia ja staattinen trapetsi. Ohjaajana Minttu on innostava ja positiivinen. Esiintymiskokemusta on kertynyt useilta keikoilta Suomesta ja ulkomailta.

tiina_ympEnnen sirkuskärpäsen puraisua Tiina harrasti vuosina 2000-2011 intensiivisesti akrobaattista kilpaurheilua, cheerleadingia. Kilpacheerleadingin saralla Tiina osallistui niin kotimaisiin kuin Euroopan sisäisiin kilpailuihin, joista kirkkaimpina mitaileinaan hän saavutti SM-kultaa ja EM-hopeaa. Jo cheerleadingin parissa Tiina aloitteli ohjaamista ja osallistui erilaisiin Suomen Cheerleadingliiton ohjaajakoulutuksiin.

Sirkusharjoittelun Tiina aloitti vuonna 2009 Oulun Tähtisirkuksella. Tiinan vahvuuksia ovat pariakrobatia, pyramidit, vanteet ja tanssillisuus. Tiina opiskelee Oulun Yliopistossa musiikinopettajaksi ja opinnoistaan hän hyödyntää sirkustunneillaan musikaalisuuttaan, pedagogista osaamistaan ja taiteen sekä taidekasvatuksen opintojaan. Sirkusopettajana Tiina on järjestelmällinen ja nnokas ryhmäakrobatian ja synkronaationumeroiden ohjaaja, mutta korostaa opetuksessaan hyvän ryhmähengen sekä rennon ilmapiirin tärkeyttä. Tähtisirkuksella hän opettaa sekä lasten että aikuisten ryhmiä. Oulun Tähtisirkuksen hallituksessa Tiina on ollut mukana vuodesta 2013 alkaen. Sirkuslajien lisäksi hän harrastaa musiikkia, lindy hop -paritanssia, käsitöitä sekä hiustenlaittoa.

asonja_ympSonja on ohjaajana lapsilähtöinen, kannustava ja mukautuva. Vuosien harrastamisen kautta useat sirkuslajit ovat tulleet tutuiksi, mutta erityisesti häntä kiinnostaa pari- ja ryhmäakrobatia. Ohjaajana Sonjan vahvuutena on luovuus, mukautuvuus ja kyky toimia eri ikäisten lasten kanssa. Sonja opiskelee parhaillaan luokanopettajaksi Oulun yliopistossa.

Heidillä on pitkä ja vahva pedagoginen tausta, sillä hän on ammatiltaan luokanopettaja ja kielten opettaja. Hän keskittyy opetuksessaan jokaisen henkilökohtaisten vahvuuksien löytymiseen ja niiden kautta lajissa kehittymiseen. Heidi haluaa oppilaidensa saavan vahvan lajipohjan, jolle voi rakentaa uusia tekniikoita, rohkeutta, ilmaisutaitoa ja onnistumisen iloa. Heidi on harrastanut mm. voimistelua, crossfittiä ja tankotanssia, mutta nykyään hänen päälajeinaan ovat vertikaalikankaat, rengastrapetsi ja akrojooga.

Kuva: Taina Myllylä / Kuvailo